U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Wat kan Woonhuis Makelaardij voor u betekenen? 

Verkoop

"Het verkopen van een huis laat je niet onverschillig. Je verkoopt niet alleen maar een hoop stenen, een eigen huis heeft een geschiedenis, iets vertrouwds. Emotionele aspecten die een grote rol spelen. Echter de financiële kant mag niet vergeten worden, je wilt er een goede prijs voor ontvangen." WOONHUIS Makelaardij behartigt in deze uw belangen als verkoper.

Hoeveel is uw huis momenteel waard? De huidige marktsituatie speelt daarbij een grote rol. Lutgard Koolen, de makelaar van WOONHUIS makelaardij, komt graag vrijblijvend bij u thuis om deze waarde te bepalen.

Onze verkoopbegeleiding is gericht op de onderstaande aspecten:

Huizenzoekers benaderen

Via het VastgoedPro-systeem worden de gegevens van uw woning bij een groot aantal woningzoekenden onder de aandacht gebracht. Onder andere door het uitwisselingssysteem van VastgoedPro, de fotopresentatie bij ons kantoor, ons eigen zoekbestand, advertenties in de krant en door plaatsing van de woning op internet (www.woonhuis-zwh.nl, huislijn.nl, funda.nl, jaap.nl) staat uw huis extra in de belangstelling. Een "te koop" bord bij de woning maakt het onder de aandacht brengen van uw woning natuurlijk compleet.
 

Bezichtiging

Potentiële kopers kunnen met ons een afspraak maken voor een bezichtiging. Zij worden door ons in de woning rondgeleid en ontvangen een brochure van uw huis. Na afloop laten wij een bericht achter hoe het is verlopen.
 

Onderhandeling

Wij adviseren u hoe u het best kunt reageren op biedingen. Uitgangspunt is hierbij, dat dit uiteraard in het belang is van een zo gunstig mogelijke verkoop.
 

Koopakte

De koopakte wordt door ons kantoor opgemaakt. Alle juridische aspecten worden uitgebreid met u doorgenomen.
 

Notaris

Alvorens u naar de notaris gaat voor de eigendomsoverdracht, vindt er nog een inspectie van de woning plaats. Tijdens deze inspectie nemen wij tevens de meterstanden van de nutsbedrijven voor u op. Graag maken wij met u een afspraak om bepaalde onderwerpen nader toe te lichten. U kunt ons telefonisch bereiken of door middel van het reactieformulier.

Aankoop

Er komt best veel op je af als je een huis koopt, zeker als je dat voor de eerste keer doet. Het bezichtigen van huizen is erg leuk, maar als je dan uiteindelijk bij dat ene huis het juiste gevoel hebt, breekt een hele spannende tijd aan waarin je moeilijke beslissingen moet nemen. Dan is het fijn dat iemand je adviseert en bijstaat zodat de beslissingen goed onderbouwd worden.

U geeft WOONHUIS makelaardij een aankoopopdracht om doeltreffend naar het huis van uw wensen te zoeken. Hierbij komen de volgende aspecten aan bod:
 

Woningaanbod

U ontvangt het woningaanbod, toegespitst op uw wensen, op de door u verkozen wijze (fax, e-mail of telefonisch). Het complete woningaanbod wordt door ons kantoor nauwkeurig bijgehouden zodat u altijd op de hoogte bent van het actuele aanbod.
 

Bezichtigingen

De woning lijkt u interessant; Wij maken een afspraak bij de verkoper of zijn makelaar. Tijdens de bezichtigingen adviseren wij u over de bouwkundige staat, eventueel te plegen onderhoud/verbeteringen, wijzigingen in het bestemmingsplan en uiteraard of de prijs/kwaliteit in verhouding ligt.
 

Onderhandeling

Wanneer u besluit de woning te willen kopen, doet uw makelaar een bod in overleg met en namens u. Met een onafhankelijke en deskundige partij kunt u veel geld besparen, vaak omdat u emotioneel betrokken bent bij de aankoop en hierdoor het financiële aspect naar de achtergrond gaat.
 

Bouwtechnische keuring

Na de overeenkomst kan op uw verzoek (als ontbindende voorwaarde) de woning uitgebreid bouwtechnisch gekeurd worden. Dit gebeurt door een onafhankelijk erkend bouwtechnisch keuringsbureau.
 

Koopakte

De koopakte wordt besproken en wordt op ons kantoor getekend.
 

Financiering

Dit is het moment om de hypotheek te laten regelen. Ook hiervoor kunnen wij een vrijblijvende afspraak met een financiëel adviseur maken voor een eerlijk en duidelijk advies. Zie ook de website van AGO-advies.
 

Notaris

Voordat u definitief eigenaar wordt inspecteren wij de woning met u. Aansluitend vindt bij de door u zelf gekozen notaris de overdracht plaats. Wilt u meer informatie? U kunt ons tijdens kantoortijden telefonisch bereiken of neem contact op via het reactieformulier.

Taxatie

Een koper, een verkoper, de hypotheekverstrekker, de verzekering, de overheid en de belastingdienst vragen zich vaak af wat een woning waard is. Wij kunnen daar een objectief antwoord op geven door middel van het uitvoeren van een taxatie.

Om de taxatie te maken is het noodzakelijk het eigendomsbewijs en eventueel andere stukken/tekeningen bij de hand te hebben. Indien u deze niet meer heeft, kunnen wij ze altijd aanvragen/opzoeken. Een aantal aspecten waarop wij letten bij de taxatie:

  • staat van onderhoud
  • inhoud en oppervlakte
  • stand en ligging
  • functionele indeling
  • de constructie en de gebruikte materialen, evenals de kwaliteit daarvan
  • de mate van isolatie en energiezuinige maatregelen
  • de verplichtingen en rechten van de woning en de grond (denk aan erfpacht of recht van overpad). Daarnaast verrichten wij kadastraal onderzoek en informeren wij eventueel bij de gemeente bij onduidelijkheden.
 

De markt

Een ander belangrijk onderdeel is de marktsituatie. Wat is de verhouding tussen vraag en aanbod op de huidige woningmarkt? Een groot aanbod bij weinig geïnteresseerden drukt de waarde, terwijl een gering aanbod bij een grote vraag de waarde doet stijgen. Wij zijn goed op de hoogte van de marktsituatie en we kennen de bedragen waarvoor in uw buurt soortgelijke panden onlangs zijn verkocht en onder welke omstandigheden dat is gebeurd.

Graag maken wij met u een afspraak om bepaalde onderwerpen nader toe te lichten en kennis met u en uw woning te maken.

Wilt u meer informatie of een taxatie aanvragen? Stuur dan een e-mail of neem contact op via het contactformulier.

Terug naar boven
Sluit menu Woonhuis Makelaardij